BaggrundBaggrund


Jeg har en 4-årig uddannelse til psykoterapeut fra Center for Selvudvikling i Århus.  Uddannelsen er godkendt af Foreningen af Danske Psykoterapeuter, FaDP.


Jeg har derudover en kandidatgrad i dansk og musik fra Københavns Universitet - og har gennem mine 5 års studier erfaring med de både vanskelige, sjove og kreative processer, man kan opleve i studieforløbet. Endelig er jeg uddannet mindfulness- og pilatesinstruktør.


Erhvervserfaring


Jeg har arbejdet med kommunikation og undervisning i mange forskellige sammenhænge. Dels som kommunikationsmedarbejder i private virksomheder og eget firma, dels som underviser på bl.a. Køng Idrætsfriskole og Odense Katedralskole.


Derudover har jeg flere års erfaring med danskundervisning for udlændinge - bl.a. ved Lærdansk, HF & VUC Fyn samt i sprogvirksomhederne International Communication og Lengua Latina.


Gennem de sidste 10 år har jeg beskæftiget mig intensivt med terapi, selvudvikling og meditation. Dette udgør - sammen med den supervision, jeg løbende modtager - fundamentet for mit eget arbejde som terapeut.


Ved siden af min terapipraksis holder jeg foredrag og skriver artikler om liv og eksistens til aviser og fagblade. Mine artikler er bl.a. publiceret i Kristeligt Dagblad, Lokalavisen Assens, fagbladet Sundhedsplejersken, Hjerneskadeforeningens medlemsblad samt magasinet Vi Forældre.Foredrag: "Hvorfor så bange? - om angst og angsthåndtering"


Jeg beskriver i dette foredrag bl.a., hvad angst er. Hvad sker der i kroppen, når vi rammes af angst? Hvordan påvirker angst vores tanker og følelser? Hvad har vi egentlig brug for, når angsten fylder i os? Hvordan kan vi arbejde konkret med at slippe angsten i vores hverdag, så frihed, liv og glæde kan begynde at få mere plads indeni? 


Foredraget er en blød, ærlig og til tider humoristisk formidling af et ret komplekst og alvorligt emne. Det henvender sig til organisationer og foreninger, der arbejder med angstramte og pårørende - og som har brug for inspiration og nye vinkler på sagen. 


Ingeborg Markvard Andersen, bestyrelsesmedlem i Bedre Psykiatri Odense, udtaler:


"Allerede en måned før afholdelse af foredraget var de 100 pladser udsolgt, og der var stor interesse for emnet, hvor mange skrev og kom på venteliste. Psykoterapeut Majken Kristine Gunge beskrev bl.a. angst og hjernen: Hvordan angst fuldstændig kan overtage al fornuft og gøre tilværelsen til et helvede. Hun beskrev, hvordan angst påvirker vores tanker og følelser, og hvordan vi lærer at adskille, hvad der er angst, og hvad der er virkelighed.


Majken Kristine Gunge sluttede af med at give eksempler på redskaber, der kan bruges til at arbejde med angsten. Samtidig betonede hun, at der ikke findes en hurtig universalløsning, men at hver menneske - med hjælp fra andre og med tålmodighed - skal finde sin egen vej mod et bedre liv. Desuden pointerede hun, at angst er et grundvilkår - en del af det at være menneske. Men der er forskel på, hvornår det er en naturlig følelse, og hvornår det bliver en lidelse, vi har brug for at få hjælp til at blive mere fri af.


Efter pausen var der spørgetid. Blandt publikum var der både studerende/fagfolk, angstramte og pårørende. Majken Kristine Gunge formåede at give noget til alle tre grupper, så det blev en berigende aften for alle."


Annette Bjørnskov Neess, formand for Bedre Psykiatri Herning/Ikast-Brande, udtaler:

 

"Vi er meget taknemmelige over, at Majken Kristine Gunge kom til Herning og kan kun give hende de bedste anbefalinger. Book et foredrag med Majken Kristine Gunge og få et fantastisk spændende og tankevækkende indblik i angst og angsthåndtering."Foredrag: "Når far ligger, er det svært at stå - om at miste uden at miste"


Et tilbageblik på det vanskelige i som barn/ung at miste en forælder - for så at få ham tilbage i en ny udgave. En beskrivelse af ændringen i forælder-barn-relationen, når sådan noget sker. Om vejen videre herfra og om arbejdet med at finde fodfæste ovenpå chokket i de unge år.


Jeg bringer her både mit personlige og faglige perspektiv ind på sagen.


Foredraget henvender sig til virksomheder, organisationer og foreninger, der arbejder inden for hjerneskadeområdet, eller som mere generelt arbejder med børn/unge, der har mistet.


Tove Swartz, formand for Hjerneskadeforeningen Himmerland, udtaler:


"Foredraget "Når far ligger, er det svært at stå" v. Majken Kristine Gunge var et fremragende foredrag formidlet på en intens og nærværende måde. Det var stærkt, og tilhørerne var grebet af Majkens beretning. Bagefter var den frie spørgelyst stor, hvor Majken åbnede for en meget ærlig dialog. Foredraget blev indrammet af et par smukke fællessange med Majken ved klaveret."Meditation og pilates


Jeg holder meget af at dyrke både meditation og pilates. Kontakten med kroppen og sindet – hvad enten det er gennem dyb meditation eller styrkende pilatesøvelser på gulvet – er for mig en støtte ind i fordybelse og nærvær.


Jeg oplever, at meditation og pilates på hver sin måde kan være med til at vise vej ind i følelserne og give en større grad af indre glæde, frihed og balance. 


Privat


Jeg er mor til tre drenge på hhv. 16, 14 og 10 år.

 

Majken Kristine Gunge, Søndergade 99, 5620 Glamsbjerg, E-mail: majkenkristine@gmail.com, Telefon: 61 70 90 64